Zoals de titel hierboven al doet vermoeden, gaat het hier om Delfts blauw (be)schilderen met een hele vette knipoog; tegeltjes zul je hier dus niet vinden.
Het zijn de zg. borders uit de losse pols, die het geheel zo leuk maken. En daar hangt en ligt de gang vol mee. Behalve natuurlijk weer stapels boeken en inspiratieplaatjes.

Er wordt gebruik gemaakt van de originele, professionele kobalt oxide. Het verschil tussen deze techniek en andere is, dat juist met deze verf n streek genoeg is en door het steeds weer te verdunnen je lichtere effecten krijgt, in tegenstelling tot de reguliere verf waar je 3 laagjes moet opbrengen om tot een donker/helder resultaat te komen.

Bijna alle onderstaande fotos zijn door "workshoppers'' gemaakt met behulp van carbonpapier (De jonge generatie weet niet eens wat dat is, heb er vr de computer op de niet-electrische tikmachine nog mee gewerkt, en met Typ-ex was ik destijds ook heel blij mee). 
Het uitzoeken van de plaatjes, maat bepalen, inscannen ("ben ik al aan de beurt?, "je moet een nummertjesapparaat nemen") neemt eigenlijk nog de meeste tijd in beslag, meer werk dan het uiteindelijke schilderwerk. 

De (dag)workshops worden 7 dagen per week gehouden van maandag t/m zondag van 10.59 tot ....... uur met een niet-luxe lunch, slobberwijntjes en desgewenst de daghap. 
Je beschildert: n grote pastaschaal (33 cm), vier pastaborden (25 cm) en 2 liflafschaaltjes (10 cm).

Prijs: Euro 95,00. Minimum aantal personen: twee.